De bereidingstijd van dit hoofdgerecht bedraagt 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren fusilli
- 1 kleine kipfilet
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels pesto
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Bak de kipblokjes met de ui in de hete olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
- Schep er de pesto met 4 eetlepels kookvocht van de pasta door.
- Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel er door.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde aubergine met courgette.
Hiervoor heb je nodig...
1 aubergine
1 courgette
1 eetlepel olie
Voedinswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 515 kcal | 620 kcal | ||
Eiwit | 30 gram | 35 gram | ||
Koolhydraten | 55 gram | 65 gram | ||
Vet | 15 gram | 20 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram | ||
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum