Prima te pruimen!
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 1 dl dessertwijn of andere zoete wijn
- Mespunt kaneel
- 2 eetlepel grote (sultana)rozijnen
- 500 gram reine claude of andere lekkere pruimen
- ½ zakje vanillesuiker
- ½ dl magere griekse yoghurt
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng de wijn met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
- Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in de wijn trekken.
- Ontvel de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
- Warm de pruimen 1 minuut mee in de wijn.
- Laat dit afkoelen.
- Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het met de vanillesuiker door de wijn.
- Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afkoelen.
- Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt er op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht courgettesoep met zalm.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 210 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum