Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels tomatenketchup
- Ca. 1 eetlepel chilisaus
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kippenbouten aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui mee goudbruin.
- Voeg de azijn en de basterdsuiker toe en laat de suiker smelten.
- Voeg de tomatenketchup en chilisaus toe en stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten verder gaar.
- Voeg eventueel wat water toe als de saus gaat aanzetten.
Menusuggestie
Lekker met witte kool en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels zilvervliesrijst
400 gram witte kool
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarde per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 355 kcal | 585 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum