Met de scherpe smaak van gember.
Voorgerecht voor twee personen,
bereidingstijd: 15-30 minuten.
bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 100 gram peultjes
- 1 bolletje gember
- 2 ansjovisfilets
- 1 sjalot
- 1 eetlepel olie
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 100 gram noorse of hollandse garnalen
- Azijn
- Bieslook
Bereiding
- Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in enkele minuten gaar.
- Snijd het bolletje gember fijn.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Snijd het sjalotje klein.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
- Voeg de gember en de ansjovis toe en laat de stukjes ansjovis smelten. Voeg de tomatenketchup toe en laat de saus afkoelen.
- Schep er de garnalen door en maak het geheel op smaak met peper en eventueel nog wat azijn.
- Verdeel de peultjes over 2 borden en schep de garnalen er op.
- Garneer met wat bieslook.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 155 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum