Zondag: frisse wortelsoep, in sinaasappelsap gestoofde eendenbout, koffie Borgia

Vooraf een frisse wortelsoep waarna het hoofdgerecht in sinaasappelsap gestoofde eendenbout volgt. Als dessert koffie Borgie.

Frisse wortelsoep

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 3 dl (groente)bouillon (van tablet)
  • 2 sinaasappels
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
  4. Schenk de bouillon er bij en kook de groente in 10 minuten gaar.
  5. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers beide sinaasappels uit.
  6. Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
  7. Breng de soep met het sinaasappelsap weer aan de kook.
  8. Knip de peterselie klein.
  9. Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil, peper en strooi de peterselie er over.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 150 kcal
Eiwit
 2 gram
Koolhydraten
 15 gram
Vet
 7 gram
Verzadigd vet
 1 gram
Vezels
 6 gram

In sinaasappelsap gestoofde eendenbout

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht
  • Speciale gelegenheidsgerecht 

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 2 (tamme) eendenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel bloem
  • 2½ dl kippenbouillon (van ½ bouillontablet)

Bereiding

  • Pers de sinaasappels uit.
  • Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  • Bestrooi de eendenbouten met peper en weinig zout en bak ze in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  • Fruit de sjalot kort mee.
  • Strooi de bloem op de bodem van de pan en laat de bloem al roerend in 1 minuut gaar worden.
  • Giet er het sinaasappelsap en de bouillon bij.
  • Stoof het vlees in ca. 1½ uur gaar.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 465 kcal
 630 kcal
Eiwit
 20 gram
 30 gram
Koolhydraten
 15 gram
 40 gram
Vet
 35 gram
 

35 gram

Verzadigd vet
 9 gram
 9 gram
Vezels
 3 gram
 9 gram


Koffie Borgia

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  • Balansdag

Ingrediënten

  • Stukje sinaasappelschil of 1 eetlepel sinaasappelsnipper (gekonfijte sinaasappelschil)
  • 2 eetlepels chocoladesaus (flesje)
  • 2 koppen koffie
  • 1 dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Snijd het stukje sinaasappelschil heel fijn.
  2. Verdeel de chocoladesaus over 2 hoge koppen en schenk de hete koffie er op.
  3. Klop de melk in een pannetje heet en schuimig en schenk dit op de koffie.
  4. Schep de sinaasappelschilletjes er op.
Voedingswaarden per persoon
  
  Recept
Energie
 55 kcal
Eiwit
 2 gram
Koolhydraten  9 gram
Vet
 1 gram
Verzadigd vet
 1 gram
Vezels
 0 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum