Zondag: gevulde peer met honing

De gevulde peer met honing heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten
    1 peer
    Citroensap
    1 handje gepelde pistachenootjes
    2 eetlepels roomkaas light, 8%vet
    1 eetlepel honing

Bereiding

  1. Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
  2. Druppel wat citroensap over de peer.
  3. Hak de pistachenootjes grof.
  4. Meng de pistachenootjes door de roomkaas en en vul hiermee de holtes van de peer.
  5. Leg de halve peren op bordjes en druppel de honing er over. 

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip met zilveruitjes, pompoen en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
120 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum