Zondag: Penne met knoflookkip en broccoli, meloen met gember

Getty Images

Een heerlijke afsluiter van het weekend met deze gerechten. Als hoofdgerecht de penne met knoflookkip en broccoli afsluitend met het nagerecht van meloen met gember. Allebei geschikt voor 2 personen en in maximaal een half uurtje op tafel.

Penne met knoflookkip en broccoli

Ingrediëten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 6 takjes peterselie
  • 2 theelepels mosterd
  • 2dl kippenbouillon
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram volkoren penne
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding
1. Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes grof.
2. Bak de knoflook in de olie zacht.
3. Schep de knoflook uit de olie.
4. Was de peterselie.
5. Pureer de peterselie met de knoflook, de mosterd en 1dl van de kippenbouillon met een staafmixer tot een pasta.
6. Maak de broccoli schoon en snijd de groente in roosjes en de stelen in stukjes.
7. Kook de broccoli in de rest van de kippenbouillon net gaar.
8. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
9. Snijd de kipfilet in blokjes.
10. Bak de kip in de knoflookolie bruin en gaar.
11. Giet de penne en de broccoli af.
12. Meng door de penne de knoflookpasta, de broccoli, de kip en de kappertjes.

Allergie informatie
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept   
Energie
 475 kcal
  
Eiwit
 40 gram   
Koolhydraten
 50 gram
  
Vet
 10 gram
  
Verzadigd vet
 2 gram
  
Vezels
 15 gram
  


Meloen met gember

Ingrediëten

  • 2 schijven meloen 
  • 1 sinaasappel
  • 4 bolletjes gember
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur

Bereiding

1.Verwijder de pitten van de meloen en steek er met een meloen- of aardappelbolletjeslepel of ronde theelepel zoveel mogelijk bolletjes uit of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
2. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
3. Schil de sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op. Snijd de gemberbolletjes heel fijn.
4. Meng het opgevangen sinaasappelsap met gembersiroop, de likeur en de geraspte sinaasappelschil.
5. Schep de sinaasappelpartjes en de gember voorzichtig door de meloenbolletjes.
6. Verdeel het mengsel over 2 glazen coupes en druppel het sausje erover.

Voedingswaarden per persoon
  Recept   
Energie
 115 kcal
  
Eiwit
 1 gram   
Koolhydraten
 25 gram
  
Vet
 1 gram
  
Verzadigd vet
 0 gram
  
Vezels
 2 gram
  

Eet smakelijk!

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum