Zondag: Varkenshaas met salie

Hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 min.

Ingrediënten
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 10 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie
  • 1 dl bouillon

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  2. Verwarm de margarine en bak hierin de plakken in ca. 6 minuten bruin en gaar.
  3. Was de salie en halveer de blaadjes.
  4. Bak de salie kort mee met het vlees.
  5. Schep de plakken varkenshaas met de salie op een voorverwarmde schaal. Giet de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los van de panbodem.

Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram snijbonen
6 kleine aardappelen

Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarde per persoon
  ReceptMenu
 Energie 165 kcal
335 kcal
 Eiwit 20 gram
30 gram
 Koolhydraten 0 gram
30 gram
 Vet 8 gram
8 gram
 Verzadigd vet
 1 gram
1 gram
 Vezels 0 gram
10 gram

 

Auteur