Wat betekent dit voor eventuele kleinkinderen?

Mijn man is in 2015 overleden. Hij had vier kinderen. In zijn testament heeft hij drie kinderen onterfd, één kind is erfgenaam voor 99/100ste en ik als zijn echtgenoot voor 1/100ste van zijn nalatenschap. In 2020 is bij de notaris vastgelegd welke geldvordering de erfgenaam heeft en welke geldvordering de drie onterfde kinderen hebben: hun legitieme portie. Na mijn overlijden kunnen deze geldvorderingen worden uitgekeerd.
Mijn vraag is nu: als een onterfd kind overlijdt voordat ik overlijd, wat gebeurt er dan met de geldvordering? Het contact met de onterfde kinderen is verbroken, dus we weten niet of er inmiddels kleinkinderen zijn. Ik meende te weten dat de vordering komt te vervallen en dat het bedrag dan naar de erfgenaam gaat. Klopt dat?
Jasper Nobel, kandidaat-notaris bij Van Grafhorst Utrecht
Uit wat u schrijft, maak ik op dat de onterfde kinderen een beroep hebben gedaan op hun legitieme portie. Uit de overeenkomst blijkt hoe groot het bedrag is waar zij recht op hebben bij het overlijden van u als langstlevende echtgenote. Als een onterfd kind overlijdt, erven de erfgenamen van dat kind de legitieme portie. Dit hoeft geen familie te zijn. Of de onterfde kinderen zelf kinderen hebben gekregen doet er niet toe. Uw erfgenamen moeten de legitieme porties na uw overlijden uitkeren aan de onterfde kinderen of hun erfgenamen. Wie die erfgenamen dan zijn, blijkt uit een verklaring van erfrecht die na overlijden kan worden opgemaakt door een notaris.