Lekker als lunch of tussendoortje. Deze hummus is ook heerlijk bij geroosterde groenten (paprika, wortels, bieten, ui). Snijd de groenten in grove stukken en rooster ze met wat olijfolie in de oven. Of serveer de hummus als dip met rauwkost.
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (300 gram), afgespoeld
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Rasp van de schil van 1 citroen
- Sap van ½ citroen
- 2 takjes koriander
- Peper en zout
- Wat boerenbrood
Bereiding
Houd ongeveer 2 eetlepels kikkererwten apart voor de garnering. Voeg de overige kikkererwten bij de citroenrasp en het sap, het knoflookteentje en de olijf- en zonnebloemolie. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie, gladde puree. Kijk of je de dikte en grofheid fijn vindt. Je kunt er altijd nog wat (olijf)olie bij doen of de keukenmachine wat langer laten draaien. Maak af met zout en peper naar smaak.
Doe de hummus op een plat bord en garneer met de kikkererwten die je opzij hebt gehouden en met stukgescheurde korianderblaadjes. Je kunt er ook nog een klein beetje extra vierge olijfolie overheen sprenkelen.
- Blije boon