Zelf Oosterse pompoensoep maken

Bekijk de video

Getty Images

Lekker recept voor Oosterse pompoensoep. Voor bij de lunch of als hoofdgerecht!

Lunch voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2

Ingrediënten

1 teentje knoflook
1 rode peper
1 ui
Stukje verse gember (2 cm)
Bosje koriander
1 kleine pompoen (ca 1 kilo)
¼ theelepel gemalen koriander
½ theelepel kurkuma
½ theelepel komijnpoeder
1 limoen
1 blikje kokosmelk

Bereiden

  • Hak de knoflook, rode peper en ui fijn. Rasp een stuk gember. Haal van een bosje koriander de blaadjes van de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Bewaar de blaadjes.
  • Was de pompoen en snij deze met een groot mes in stukken. Verwijder de zaadjes, maar schil de pompoen niet (veel te veel gedoe en echt niet nodig).
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook, peper, koriandersteeltjes en gember. Voeg gemalen korianderzaad, kurkuma, komijnpoeder toe. Bak dit even mee.
  • Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg rasp en sap van de limoen, kokosmelk en 500 ml water toe en breng de soep aan de kook.
  • Laat de soep 20 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco.
  • Serveer met verse korianderblaadjes.

Tip

Wil je dit sneller maken met minder ingrediënten, gebruik dan currypasta in plaats van alle kruiden, peper en gember. Je kunt currypasta ook zelf maken 

Dit recept komt van www.PuurGezond.nl.

Auteur