Even nat maken en dan in de oven
Houdt u pistolets, kaiserbroodjes of andere harde bolletjes over na de brunch? Grote kans dat ze de volgende dag hard zijn. Weggooien is zonde, maar gelukkig is er een truc waarmee u harde broodjes weer knapperig kunt maken.
De truc om afbakbroodjes weer zacht aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant te maken, werkt niet alleen bij harde broodjes als pistolets, kaiserbroodjes en Italiaanse bollen. Ook een (niet gesneden) stokbrood kunt u weer lekker knapperig maken. Zo doet u dat!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de broodjes een beetje nat met wat water. Dit kunt u het beste doen door uw handen onder de kraan te houden, zodat de broodjes te nat worden.
- Bak de broodjes voor vijf minuten in de oven.
Als het goed is, zijn de broodjes nu weer knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Weet u niet waarmee u de afbakbroodjes wilt beleggen? We maakten een overzicht met slank beleg voor op brood.
Tip
Heeft u een airfryer? Daar werkt deze truc ook mee! Het stappenplan is hetzelfde, alleen verwarmt u dan de airfryer voor op 180°C.
- Gezondheid.be