Afvallen en toch toetjes eten
Zielig toekijken hoe anderen lekkere caloriebommen naar binnen spelen? Geen sprake van! Met lijnvriendelijkere ingrediënten maken we dat lekkers een stuk minder machtig.
1. Brickvelletjes of filodeeg zijn heel wat caloriearmer dan kruimel- of bladerdeeg. Strijk ze lichtjes in met vetstof door middel van een penseeltje.
2. Wit van ei zorgt stijfgeklopt voor volume zonder calorieën. Meng het met slagroom voor een lightversie.
3. Maïsmeel heeft dan wel dezelfde calorische waarde als gewone bloem, maar u moet er minder van gebruiken om taartdeeg luchtig te maken of sausjes te binden.
4. Gelatineblaadjes of agar-agarpoeder is het wondermiddel dat een lichte mousse of panna cotta meer volume geeft, zonder u volumineuzer te maken...
5. Mager cacaopoeder is minder vet, maar sterker van smaak in cake.
6. Honing en agavesiroop hebben meer zoetkracht dan suiker, dus hebt u er minder van nodig.
7. Magere kaas of kwark en ricotta maken bavarois en tiramisu romiger en minder vet.
- Plus Magazine