De laatste tijd ligt marktleider Google Maps onder vuur: de app verzamelt wel érg veel van uw informatie tijdens het navigeren, met name natuurlijk uw locatiegegevens. Daarom: vier alternatieven!
De fysieke landkaart verliest steeds meer terrein aan de smartphone-navigatieapp. Ze bieden gemakt, besparen tijd, en helpen u naar uw bestemming.
Google Maps is marktleider, en Apple Maps is de populairste app voor mensne met een iPhone. Maar de markt is breder dan dat. De volgende apps zijn ook gratis beschikbaar en bieden een goede gebruikerservaring. Kies uw ideale app!
Maps.me
Dit is een gedetailleerde navigatie-app die ook ''offline'' kaarten aanbiedt, waarbij internet dus niet eens nodig is. De kaart wordt dagelijks bijgewerkt. NEt als Google Maps is deze app te gebruiken in de auto, op de fiets of als wandelaar. 'Tijdens het fietsen of wandelen laat de app zien of de weg bergop- of bergafwaarts gaat', aldus de ontwikkelaar. Deze app is ook wereldwijd ondersteund.
Minpunten
In online reviews is wel te lezen dat sommige gebruikers een crash van de app ervaren. Ook worstelde deze app lange tijd met een overdaad aan advertenties, maar na een stroom van klachten hebben de ontwikkelaars hier het mes in gezet. Maps.me houdt ook gegevens bij, maar minder gegevens dan Google Maps. Ook worden er minder gegevens gekoppeld aan uw online identiteit.
Waze
Deze app is bedoeld voor automobilisten. Hij is populair, want de app waarschuwt u voor files, flitsers en snelheidscontroles. Om realtime informatie te ontvangen van andere gebruikers moet u wel een gratis account aanmkane, maar dit is niet verplicht. zijn.
Minpunten
Waze biedt helaas (nog) geen mogelijkheid om offline kaarten op te slaan. Ook zou de app voor sluipverkeer zorgen: de app kent het verschil tussen snel- en dorpswegen niet. Waze is in 2013 overgenomen door Google en sindsdien gekoppeld aan Google Maps. Qua privacy is er weinig verschil.
HERE WeGo
De app HERE WeGo (voorheen Here Maps) is geschikt voor navigeren tijdens het autorijden of wandelen. De app is ooit gemaakt door Nokia, maar overgekocht door autofabrikanten.
HERE WeGo valt op door de duidelijke en simpele interface. U kunt kaarten downloaden en realtime verkeersinformatie ontvangen, evenals de maximum snelheid en informatie over het openbaar vervoer, zoals treinen, bussen en de metro.
Nadelen
HERE WeGO is volgens gebruikers niet zo goed in het herkennen van files en routes opnieuw berekenen als u van het uitgestippelde pad afwijkt. Ook schijnt de informatie niet altijd up-do-date te zijn.
TomTom Go
Wie kent de TomTom nog? Het losse navigatiesysteem is verouderd, maar het bedrijf is terug met een app. Je kunt kaarten downloaden, zodat je offline kan navigeren. De app biedt verder mogelijkheid om verkeersinformatie weer te geven en ook geeft de app een waarschuwing bij vaste en mobiele flitsers.
Nadelen
Ook deze app is niet volledig gratis. Er zijn verschillende abonnementen.