Getty Images
Vervang de sojasaus en rijstwijn ook eens door woksaus, bijvoorbeeld zoetzuur of teriyaki.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 1 kilogram mosselen
- 2 eetlepels wokolie
- 1 zak champignon roerbakmix (400 gram, koelvers)
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstwijn (of droge sherry)
- versgemalen chilipeper
- 1 bosuitje, in ringen
- 1 limoen, in partjes
Bereiding
- Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
- Verhit een ruime wok.
- Voeg de olie toe.
- Roerbak de groenten 2 minuten.
- Voeg de mosselen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten, of tot alle schelpen open staan.
- Breng de mosselen op smaak met de sojasaus, de rijstwijn en versgemalen chilipeper naar smaak.
- Bestrooi met de bosui en serveer met de partjes limoen.
Tip
Lekker met geurige rijst, eiermie of mihoen.