Getty Images
Glutenvrij eten is heel gemakkelijk én lekker met deze hartige taart.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 500 gram uien
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eieren
- circa 150 milliliter halfvolle melk
- peper
- nootmuskaat
- 2 eetlepels kookroom
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Fruit de uien in de margarine met wat peper in 20 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, 1 ei, peper en nootmuskaat een stevige puree.
- Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
- Verdeel de uienringen er over en strooi er de pijnboompitten over.
- Klop het andere ei los met de kookroom en schep dit over de uien.
- Bak de taart in de hete oven in circa 20 minuten gaar en lichtbruin.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
300 milligram