Getty Images
Aardappelcurry met kokos. Ook lekker met kalkoenfilet en bloemkoolroosjes. Een waar oosters sprookje!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
- 1 teentje knoflook
- 500 gram aardappelen
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel geelwortel (koenjit, kurkuma)
- 1 eetlepel geraspte kokos
- ½ groentebouillontablet
- 1 gedroogd chilipepertje
- 100 gram kerstomaatjes
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het mosterdzaad, het komijnzaad, de geelwortel, de knoflook en de gember tot het gaat geuren. Bak de geraspte kokos kort mee.
- Voeg de blokjes aardappel toe met 4 dl water en de halve bouillontablet.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Was de tomaatjes en halveer ze. Kook de tomaatjes nog een paar minuten mee.
- Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander er door.
Menusuggestie
Lekker met reepjes kalkoenfilet en broccoli.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
295kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1390 milligram
Bron
- Voedingscentrum