Getty Images
Een oosterse variant op gekookte aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- stukje gemberwortel (circa 1 duim)
- 1 teentje knoflook
- 500 gram aardappelen
- 1 kleine bloemkool
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel geelwortel (koenjit, kurkuma)
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1/4 groentebouillontablet met minder zout
- 1 gedroogd chilipepertje
- 100 gram kerstomaatjes
- 150 gram bieflap
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Pel de knoflook en snijd het klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, de helft van de gember, de helft van het mosterdzaad, de helft van de geelwortel en het komijnzaad tot het gaat geuren.
- Voeg de blokjes aardappel toe met 400 milliliter water en het stukje bouillontablet.
- Verkruimel het chilipepertje er boven. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de rest van de gember en wat geelwortel. Voeg de bloemkool met een scheutje water toe en laat de bloemkool in ca. 8 minuten gaar worden.
- Was de tomaatjes en halveer ze. Kook de tomaatjes nog een paar minuten met de aardappelen mee.
- Snijd de bieflap in dunne reepjes. Bak de biefreepjes met peper en wat mosterdzaad in de rest van de olie snel bruin.
- Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander door de curry.
- Geef de bloemkool en het vlees bij de aardappelcurry.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram