Getty Images
Door de kookroom, melk en geitenkaas krijgt deze gratin een heerlijke romige smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 eetlepels kookroom light
- 150 ml halfvolle melk
- ½ theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- 50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
- Roer de room door de melk.
- Voeg wat peper en oregano toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Schenk dit over de aardappelen.
- Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en bruin worden.
- Strooi na 25 minuten de verkruimelde geitenkaas er over.
Menusuggestie
Lekker met gebakken runderreepjes en witte koolsalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram runderrreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Witte koolsalade
Ingrediënten over?
Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
330kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
4 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum