Getty Images
Met dit omelet is het simpelweg genieten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 kleine aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
- Snijd de aardappelen in dunne plakken.
- Verwarm de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
- Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten lichtbruin.
- Bak de ui en de knoflook een paar minuten mee.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Schenk het eimengsel over de aardappelen en voeg de olijven toe.
- Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden. Snijd de omelet in punten.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram courgette
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 snee volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
290kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum