Getty Images
De aardappel in het omelet zorgt ervoor dat het goed vult. De peper geeft er extra pit aan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 kleine aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ Spaanse peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
- Snijd de aardappelen in dunne plakken.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten lichtbruin.
- Bak de ui, de knoflook en het pepertje een paar minuten mee.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Schenk het eimengsel over de aardappelen.
- Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden. Snijd de omelet in punten.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 courgettes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum