Getty Images
Een lekker makkelijk maar smakelijk gerecht voor twee! De combinatie van aardappelen en veel groente maakt dit een heerlijk en gezond gerecht. Geniet ervan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 paprika
- 2 eetlepels olie
- 5 olijven
- 4 eieren
Bereiding
- Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken. Kook de aardappelen in weinig water in 5 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
- Maak de andere groente schoon.
- Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in snippers, de prei in ringen en de paprika in blokjes.
- Fruit de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
- Snijd de olijven in plakjes en schep ze door het groentemengsel.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes er in. Schep het groentemengsel er op.
- Klop de eieren los en voeg royaal peper toe. Schenk dit over de aardappelen.
- Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
Menusuggestie
Lekker met een volkoren boterham.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 volkoren boterhammen
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
850 milligram
Bron
- Voedingscentrum