Getty Images
Een bodem van aardappel: een stuk minder zout en minstens net zo lekker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 100 gram gerookte tofu
- 5 olijven
- 150 gram champignons
- 1 rode paprika
- Olie
- Oregano
- 50 gram mozzarella
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water net gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de tomatenblokjes eventueel wat fijner.
- Snijd de tofu in smalle reepjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
- Snijd de gare aardappelen in plakken.
- Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem.
- Verdeel de tomaten, de tofu, de olijven, de champignons en de paprika er over.
- Snijd de mozzarella in dunne reepjes. Verdeel de kaas en wat oregano over de aardappelen.
- Bak de pizza midden in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.
Menusuggestie
Lekker met koolsalade met yoghurtdressing.
Hiervoor heb je nodig...
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum