Aardappelsalade met sperzieboontjes en rookvlees

Getty Images

Warm of koud, smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 2 eieren
  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels magere slasaus
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • Azijn
  • 1 bosuitje
  • 1 rode paprika
  • 100 gram rookvlees in dikke plakken
  • Slabladen

Bereiding

  1. Kook de krielaardappelen in ± 12 minuten gaar. Kook de eieren 10 minuten mee.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in ± 6 minuten gaar.
  3. Maak een dressing van de fritessaus, de tomatenketchup, wat azijn en peper.
  4. Snijd het bosuitje in ringen.
  5. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  6. Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de uienringen erdoor.
  7. Laat dit afkoelen.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Snijd het rookvlees in blokjes.
  10. Meng de paprika en het rookvlees door de salade.
  11. Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2980 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum