Getty Images
Warm of koud, smullen maar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram krielaardappeltjes
- 2 eieren
- 300 gram sperziebonen
- 2 eetlepels magere slasaus
- 1 eetlepel tomatenketchup
- Azijn
- 1 bosuitje
- 1 rode paprika
- 100 gram rookvlees in dikke plakken
- Slabladen
Bereiding
- Kook de krielaardappelen in ± 12 minuten gaar. Kook de eieren 10 minuten mee.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in ± 6 minuten gaar.
- Maak een dressing van de fritessaus, de tomatenketchup, wat azijn en peper.
- Snijd het bosuitje in ringen.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng de dressing en de uienringen erdoor.
- Laat dit afkoelen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd het rookvlees in blokjes.
- Meng de paprika en het rookvlees door de salade.
- Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.
Ingrediënten over?
Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2980 milligram
Bron
- Voedingscentrum