Getty Images
Een frisse maaltijdsalade afgemaakt met een gekookt eitje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram krielaardappeltjes
- 2 eieren
- 300 gram sperziebonen
- 1 eetlepel slasaus 25 procent olie
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- azijn
- peper
- 1 bosuitje
- 1 rode paprika
- 1 blikje tonijnstukken in water
- slabladen
Bereiding
- Was de krielaardappeltjes en kook ze in weinig water in 8 tot 10 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.
- Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, wat azijn en peper.
- Snijd het bosuitje in ringen.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Giet de gare krieltjes en sperziebonen af en meng er de dressing en de uienringen erdoor. Laat dit afkoelen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Meng de paprika en de vis door de salade.
- Leg wat gewassen slabladen op een schaal en schik de salade en de parten ei erop.
Voedingswaarden
Energie
410kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram