Getty Images
Een fruitig zomers nagerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram (kleine) aardbeien
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel honing
- Gestampte muisjes of geraspte kokos
- 8 blaadjes munt
- Materialen: 8 spiesjes of satéprikkers
Bereiding
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Meng het limoensap met de honing en schep dit door de aardbeien. Laat de aardbeien een uurtje afgedekt staan.
- Rijg het fruit aan de spiesen en strooi er wat gestampte muisjes of kokos over. Garneer ieder spiesje met een blaadje munt.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht currylapjes met zoete aardappel en sperziebonensalade.
Ingrediënten over?
Beetje limoensap nodig? Snijd de limoen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel limoensap uit een flesje. Een flesje limoensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
95kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
1 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
10 milligram
Bron
- Voedingscentrum