Aardbeienspiesjes

Getty Images

Een fruitig zomers nagerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram (kleine) aardbeien
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel honing
  • Gestampte muisjes of geraspte kokos
  • 8 blaadjes munt
  • Materialen: 8 spiesjes of satéprikkers

Bereiding

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Meng het limoensap met de honing en schep dit door de aardbeien. Laat de aardbeien een uurtje afgedekt staan.
  3. Rijg het fruit aan de spiesen en strooi er wat gestampte muisjes of kokos over. Garneer ieder spiesje met een blaadje munt.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht currylapjes met zoete aardappel en sperziebonensalade.

Ingrediënten over?

Beetje limoensap nodig? Snijd de limoen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel limoensap uit een flesje. Een flesje limoensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
95kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
10 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum