Abrikozenmousse

Getty Images

Een boost voor de smaakpapillen!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • Stukje sinaasappelschil
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 75 gram light roomkaas
  • 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Ca. 2 eetlepels witte basterdsuiker

Bereiding

  1. Was de abrikozen.
  2. Breng de abrikozen met een stukje sinaasappelschil in het sinaasappelsap aan de kook en laat ze in ca. 10 minuten zacht worden.
  3. Laat de abrikozen afkoelen en verwijder de sinaasappelschil.
  4. Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  5. Klop de roomkaas luchtig met de yoghurt en klop de abrikozenpuree er door.
  6. Maak dit op smaak met citroensap en wat basterdsuiker.
  7. Verdeel de mousse over 2 coupes.
  8. Garneer met een sinaasappelschilletje.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kippensoep met rijst en volkorenbrood.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich, plakjes augurk of verse kruiden.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum