Getty Images
Bali op z'n best, lekker met mie!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal
- ½ theelepel laos of gemberpoeder
- 2 dl kippenbouillon
- 200 gram kippenlevertjes
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de sambal en de laos kort mee.
- Voeg de sperziebonen toe met de bouillon en stoof de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
- Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
- Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap.
Menusuggestie
Lekker met mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
340kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum