Ajam ati boontjes

Getty Images

Bali op z'n best, lekker met mie!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • ½ theelepel laos of gemberpoeder
  • 2 dl kippenbouillon
  • 200 gram kippenlevertjes
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Fruit de sambal en de laos kort mee.
  6. Voeg de sperziebonen toe met de bouillon en stoof de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
  7. Snijd de kippenlevertjes in stukjes.
  8. Bak de kippenlevertjes in de rest van de olie in 5 minuten bruin en gaar.
  9. Schep de kippenlevertjes door de sperziebonen en maak het geheel op smaak met een beetje ketjap.

Menusuggestie

Lekker met mie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels mie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
340kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum