Getty Images
Heerlijk nagerecht voor op de bbq of op de grill!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 bolletjes gember op siroop
- 3 schijven ananas
- Mespunt geraspte limoenschil
- 2 theelepels limoensap
- Materialen: aluminiumfolie
Bereiding
- Snijd de gember heel fijn.
- Snijd de ananas in blokjes en verdeel ze over 2 stukken aluminiumfolie. Verdeel er de gember, limoenschil en limoensap over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
- Laat de pakketjes op de barbecue of op een grillpan in ca. 5 minuten heet worden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.
Ingrediënten over?
Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik een stuk verse ananas in een smoothie, fruit- of groentesalade.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
10 milligram
Bron
- Voedingscentrum