Andalusische sperziebonen

Getty Images

Tijm, knoflook en tomaat geven de sperziebonen een Spaans tintje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • mespunt tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 aardappelen
  • 3 takjes peterselie
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 dunne bierlapjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  4. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
  6. Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
  7. Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
  8. Was de peterselie en knip het klein.
  9. Giet de sperziebonen af en meng er het tomatenmengsel door. Strooi de peterselie er over.
  10. Bak de bieflapjes in de hete margarine in 4 minuten bruin.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur