Getty Images
Tijm, knoflook en tomaat geven de sperziebonen een Spaans tintje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- mespunt tijm
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 aardappelen
- 3 takjes peterselie
- 2 plakjes ontbijtspek
- 2 dunne bierlapjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in water met de tijm in 10 minuten net gaar.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Knip of snijd het ontbijtspek in reepjes.
- Bak de knoflook en de reepjes spek in de olie zacht.
- Voeg de stukjes tomaat toe en smoor ze mee.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Giet de sperziebonen af en meng er het tomatenmengsel door. Strooi de peterselie er over.
- Bak de bieflapjes in de hete margarine in 4 minuten bruin.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
600 milligram