Andijvie geroerbakt met sesam en gember

Getty Images

Andijvie op een hele andere maar lekkere manier.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 800 gram andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap

Bereiding

  1.     Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2.     Schil het stukje gember en rasp het.
  3.     Snijd de knoflook in smalle reepjes.
  4.     Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  5.     Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  6.     Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
  7.     Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
  8.     Maak de groente op smaak met de sojasaus en strooi het sesamzaad er over.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade gevuld met rauwe ham en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  •     2 ribkarbonade
  •     2 plakjes rauwe ham
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
470 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum