Getty Images
Een verrassende combi!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 600 gram andijvie
- 2 eetlepels olijven
- 1 eetlepel tapenade met zongedroogde tomaatjes
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Snijd de olijven wat kleiner.
- Verhit een wok en laat hierin de andijvie op hoog vuur slinken.
- Voeg de olijven, de tapenade en de kappertjes toe en warm het geheel goed door.
Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.
Voedingswaarden
Energie
75kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
4 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1230 milligram
Bron
- Voedingscentrum