Andijviesalade met kruidencoutons

Getty Images

Deze andijviesalade met kruidencroutons is helemaal van het seizoen. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met ribkarbonade en aardappelen.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes bruin of volkorenbrood
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 struikje andijvie
  • 1 bosje radijs
  • Azijn
  • 1 theelepel honing

Bereiding

  1. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
  2. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin.
  4. Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Laat de croutons afkoelen.
  6. Maak de andijvie en de radijs schoon.
  7. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
  8. Klop een dressing van de overgebleven lepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn, de honing, peper en een beetje zout.
  9. Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Bieslook:
Wikkel de rest van de bieslook in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 195 kcal 535 kcal
Eiwit 5 gram 35 gram
Koolhydraten 15 gram 45 gram
Vet 10 gram 25 gram
Verzadigd vet 2 gram 5 gram
Vezels 5 gram 7 gram
Zout 0,42 gram 0,64 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum