Getty Images
Deze andijviesalade met kruidencroutons is helemaal van het seizoen. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met ribkarbonade en aardappelen.
Ingrediënten
- 2 sneetjes bruin of volkorenbrood
- 6 sprieten bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- 1 struikje andijvie
- 1 bosje radijs
- Azijn
- 1 theelepel honing
Bereiding
- Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin.
- Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Laat de croutons afkoelen.
- Maak de andijvie en de radijs schoon.
- Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
- Klop een dressing van de overgebleven lepel olie, 1 eetlepel water, wat azijn, de honing, peper en een beetje zout.
- Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.
Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Bieslook:
Wikkel de rest van de bieslook in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 195 kcal | 535 kcal |
Eiwit | 5 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 45 gram |
Vet | 10 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Zout | 0,42 gram | 0,64 gram |
Bron
- Voedingscentrum