Getty Images
Deze salade staat in een mum van tijd op tafel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 (oude) bruine of volkoren boterham
- 6 sprieten bieslook
- 1 theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- 1 struikje andijvie
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olijfolie
- azijn
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in 2 eetlepels hete margarine in circa 10 tot 12 minuten gaar en bruin.
- Snijd het brood in blokjes.
- Was de bieslook en knip de sprieten klein.
- Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin.
- Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit. Laat de croutons afkoelen.
- Maak de andijvie en de radijs schoon. Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
- Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel water, wat azijn en peper.
- Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.
- Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 milliliter water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
- Geef de andijviesalade met de karbonades, aardappelen en wat jus.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
500 milligram