Getty Images
Met dit recept maakt u 6 heerlijke anijsbroodjes als nagerecht.
Aantal personen
6
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 dl halfvolle melk
- 1/3 pak ( ±150 gram) witbrood mix
- 2 theelepels anijszaad
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 3 eetlepels gestampte muisjes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Verwarm de melk tot lauwwarm.
- Doe de broodmix in een kom en meng er het anijszaad, de basterdsuiker en de helft van de gestampte muisjes door.
- Kneed het met de melk en de margarine tot een soepel deeg. Leg de deegbal in de kom en laat hem afgedekt 10 minuten rijzen.
- Vorm er 6 broodjes van en leg ze op de bakplaat.
- Laat de broodjes afgedekt met een schone theedoek 30 minuten op een warme plaats rijzen.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en bruin.
- Neem ze uit de oven, bestrijk de nog hete broodjes met water en bestrooi ze met de rest van de gestampte muisjes.
- Laat ze afkoelen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht winterse bonensoep.
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
1 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
40 milligram
Bron
- Voedingscentrum