Getty Images
Vandaag staat op het menu: appelkruimeltoetje. Een lekker dessert om de vingers bij af te likken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold)
- 4 eetlepels magere vanillevla
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels havermout
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Mespunt kaneel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Was de rozijnen.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in dikke plakken.
- Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla er op.
- Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de havermout, de basterdsuiker en een flinke snuf kaneel.
- Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
- Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal.
- Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven in bak 20 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk met paprikasaus, witlof en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
3 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum