Appelkwark met rozijnen

Getty Images

Eet deze verwennerij als ontbijt of toetje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 3 eetlepels muesli, zonder toegevoegde suiker
  • 1 appel
  • 200 milliliter halfvolle of magere kwark
  • kaneel

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in een beetje warm water wellen.
  2. Strooi de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak de muesli op niet te hoog vuur bruin en krokant. Laat het afkoelen.
  3. Was de appel en snijd hem in blokjes. Meng er de rozijnen door en verdeel dit over 2 schaaltjes.
  4. Klop de kwark los en meng er wat kaneel door.
  5. Schep dit op de appelblokjes en strooi de muesli er over.

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur