Getty Images
De amandelkruimels maak je zelf met een sneetje brood en amandelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram asperges
- 1 sneetje bruinbrood
- Handje gepelde amandelen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel balsamicoazijn
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
- Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
- Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
- Hak de amandelen klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
- Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje balsamicoazijn.
- Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 biefstukjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Amandelen: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum