Getty Images
Het is weer asperge seizoen dus hoogste tijd om ze in huis te halen. Erg lekker en super gezond! Eet smakelijk.
Ingrediënten
- 750 gram asperges
- 20 gram halfvolle boter
- 50 gram doperwten (vers, diepvries, blik, pot)
- 10 blaadjes spinazie
- Citroensap
Bereiding
- Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
- Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
- Laat de halfvolle boter op kamertemperatuur komen of maak het zacht in de magnetron.
- Kook de doperwtjes 3 minuten in weinig water.
- Voeg de gewassen spinazie toe en kook de groente verder gaar.
- Giet de groente af en pureer dit in met een blender of in de keukenmachine.
- Meng er de zachte boter door en maak het op smaak met peper en een drup citroensap.
- Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en geef er de boter bij.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en (nieuwe) aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 biefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
4 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum