Aspergesalade

Getty Images

Heerlijk met rolletjes ham en gebakken krielaardappeltjes. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 1 ei
  • 2 eetlepels slasaus
  • 2 eetlepels zure room
  • Azijn
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
  2. Kook de asperges 8 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen.
  3. Kook het ei hard, pel het en hak het klein.
  4. Maak van het gehakte ei met de slasaus, de zure room, wat azijn, de tomatenketchup en wat peper een saus.
  5. Was de peterselie en knip het klein. Meng dit door de saus.
  6. Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.

Menusuggestie

Lekker met rolletjes ham en gebakken krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  •     8 plakjes achterham
  •     300 gram krielaardappelen
  •     1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Tomatenketchup:
Bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum