Getty Images
Het is weer tijd voor asperges! Dat betekent gezond genieten van verse aspergesoep. Staat na een half uurtje op tafel. Geniet ervan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram asperges
- 2 dl (groente)bouillon
- ½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Schil de asperges en snijd het onderste harde deel er af.
- Snijd de asperges in stukken.
- Kook de stukken asperge in de bouillon in ca. 10 minuten gaar.
- Neem de aspergepunten er uit en houd ze apart.
- Pureer de rest van de asperges met de bouillon fijn.
- Breng dit weer tegen de kook aan en roer er de melk door.
- Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat en verdeel het over 2 kommen.
- Garneer de soep met de achtergehouden aspergepunten en een beetje peterselie.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaas met mangosaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
45kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum