Getty Images
Het vruchtvlees van de aubergine verwerk je in het notengehakt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 flinke uien
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes tijm
- 8 blaadjes salie of takjes selderij
- 1/2 bosje peterselie
- 2 tomaten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 200 milliliter groentebouillon met minder zout
- 1/2 (oude) volkoren boterham
- 50 gram ongezouten noten
- 1 aubergine
- 120 gram bulgur
Bereiding
- Pel de uien en de knoflook.
- Snijd een halve ui en de knoflook in snippers en houd dit apart. Snijd de rest van de uien in halve ringen.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Was de tomaten en snijd ze blokjes.
- Fruit de uienringen in 1 eetlepel margarine glazig.
- Schenk er de bouillon bij en voeg de helft van de tomaten en wat tijm toe. Laat dit 15 minuten zacht stoven.
- Snijd het stukje brood in blokjes.
- Hak de noten grof.
- Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergine in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de rest van de margarine zacht.
- Voeg het brood, de rest van de tomaten en het vruchtvlees van de aubergine toe en smoor dit kort mee.
- Voeg de noten toe en maak het mengsel op smaak met salie of selderij en peper.
- Meng de rest van de salie door de uiensaus.
- Vul de auberginehelften met het notengehakt en plaats ze in de uiensaus. Laat de aubergines in 20 minuten gaar worden.
- Breng 150 milliliter water aan de kook. Strooi de bulgur erin en kook het in 10 minuten gaar.
- Maak de bulgur op smaak met de rest van de kruiden.
Voedingswaarden
Energie
555kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram