Getty Images
Vandaag staat op het menu: auberginetajine met kikkererwten. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 5 gedroogde abrikozen
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
- Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
- Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
- Snijd de abrikozen in reepjes.
- Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen. Bak de champignons mee.
- Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes, 1 dl water en het stukje bouillontablet toe en laat dit 10 minuten koken.
- Laat de kikkerwrwten uitlekken en spoel ze af.
- Meng er de aubergine en de kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Champignons: bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje.
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
720 milligram
Bron
- Voedingscentrum