Getty Images
Een frisse salade voor vier personen.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 150 gram rucola
- 1 mango
- 2 avocado's
- 100 gram walnoten
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- sap van 1/2 sinaasappel
- 4 eetlepels olijf- of notenolie
- 2 eetlepels koriander
- 1 rode peper
- zout en peper
Bereiding
- Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd zeer fijn.
- Hak de koriander fijn.
- Meng ze met de olie, het sinaasappelsap en de balsamicoazijn en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schil de mango en snijd deze in grove stukken.
- Hak een deel van de walnoten grof.
- Schil en ontpit de avocado’s en snijd deze in partjes.
- Doe alles samen met de rucola en de dressing in een schaal of plastic bak en meng dit goed.
- Garneer met de overgebleven walnoten.
Tip
Doe de hele avocadopit bij de salade om te voorkomen dat de avocado bruin wordt en doe eventueel ook een beetje citroensap overheen.