Getty Images
In vuur en vlam
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 75 gram zilvervliesrijst
- 2 kipkarbonades of braadstukjes zonder vel
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram witte kool
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel trassie, garnalenpasta
- 4 dl kippenbouillon
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de stukken kip in de hete olie aan alle bruin.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de rode peper in smalle ringen, de sperziebonen in drieën en de kool in repen.
- Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
- Doe dit met de trassi, de ui en de knoflook bij de kip en bak het even mee. Voeg de kippenbouillon toe en stoof de kip 25 minuten.
- Voeg de rest van de groente toe en kook het geheel in nog 5 minuten verder gaar.
- Maak de soep op smaak met wat citroensap.
- Schep aan tafel een flinke lepel rijst in de soep.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum