Bamisoep

recept
Getty Images

Een Oosters gerecht op tafel: bamisoep. Een snel en makkelijk hoofdgerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pinda's
  • 100 gram eiermie
  • 250 gram chinese kool
  • 2 rode (punt) paprika's
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 eetlepel vissaus
  • 100 gram kiprollade (vleeswaar)

Bereiding

  1. Hak de pinda’s grof.
  2. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de Chinese kool in repen en de paprika’s in stukken.
  5. Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
  6. Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de knoflook en de bosui zacht in de olie.
  7. Voeg de bouillon en het pepertje toe en kook dit 2 minuten.
  8. Maak de bouillon op smaak met de vissaus.
  9. Snijd de kiprollade in reepjes.
  10. Roer de mie en de kiprollade door de soep.
  11. Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum