Getty Images
Een Oosters gerecht op tafel: bamisoep. Een snel en makkelijk hoofdgerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 1 eetlepel pinda's
- 100 gram eiermie
- 250 gram chinese kool
- 2 rode (punt) paprika's
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 4 dl kippenbouillon
- 1 gedroogd pepertje
- 1 eetlepel vissaus
- 100 gram kiprollade (vleeswaar)
Bereiding
- Hak de pinda’s grof.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de Chinese kool in repen en de paprika’s in stukken.
- Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
- Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de knoflook en de bosui zacht in de olie.
- Voeg de bouillon en het pepertje toe en kook dit 2 minuten.
- Maak de bouillon op smaak met de vissaus.
- Snijd de kiprollade in reepjes.
- Roer de mie en de kiprollade door de soep.
- Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.
Voedingswaarden
Energie
455kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum