Bananenbrood met pecannoten

Getty Images

Een lekkere variant op bananenbrood.

Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • mespunt zout
  • 75 gram pecannoten
  • boter om de vorm in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Klop de boter licht en romig met de kristal- en poedersuiker.
  3. Prak de bananen en roer ze door het botermengsel.
  4. Klop de eieren erdoor.
  5. Meng bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en een mespunt zout met de pecannoten (bewaar er eventueel een paar voor de garnering) en meng alles goed door het bananenmengsel.
  6. Doe het deeg in een ingevette cakevorm van 1 liter, strooi de overgebleven pecannoten erover.
  7. Bak het brood in het midden van de oven circa 30 minuten af goudbruin.
Auteur