Getty Images
Een lekkere variant op bananenbrood.
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zachte boter
- 100 gram kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 4 rijpe bananen
- 2 eieren
- 175 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- mespunt zout
- 75 gram pecannoten
- boter om de vorm in te vetten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Klop de boter licht en romig met de kristal- en poedersuiker.
- Prak de bananen en roer ze door het botermengsel.
- Klop de eieren erdoor.
- Meng bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en een mespunt zout met de pecannoten (bewaar er eventueel een paar voor de garnering) en meng alles goed door het bananenmengsel.
- Doe het deeg in een ingevette cakevorm van 1 liter, strooi de overgebleven pecannoten erover.
- Bak het brood in het midden van de oven circa 30 minuten af goudbruin.