Biefstuk met paprikasaus

Getty Images

Vandaag staat op het menu: biefstuk met paprikasaus. Ook lekker met witlof en aardappelen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl kookroom light
  • 2 biefstukjes

Bereiding

  1. Warm de grill of grillpan voor.
  2. Laat de paprika’s uitlekken en pureer ze met een staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  4. Fruit de sjalot in de margarine glazig en voeg royaal peper toe.
  5. Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.
  6. Roer de paprikapuree er door. Houd de saus warm.
  7. Bestrooi de biefstukjes met peper en gril ze in 4-6 minuten bruin.
  8. Geef de saus er bij.

Menusuggestie

Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

  • 600 gram witlof
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum