Biefstukreepjes met olijven-tomatensaus

Getty Images

Deze heerlijke maaltijd zet je zo op tafel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram (gemengde) olijven zonder pit
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ blik tomatenblokjes
  • 150 gram biefstuk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ dl bouillon

Bereiding

  1. Snijd de olijven in stukjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  3. Voeg de olijven en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten zonder deksel pruttelen.
  4. Bak de biefstuk in de hete margarine in 4-6 minuten bruin en rosé.
  5. Neem de biefstuk uit de pan en laat het een paar minuten rusten.
  6. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los. Schenk dit bij de tomatensaus en maak de saus op smaak met wat peper. Snijd de biefstuk in repen en leg ze in de saus.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgette en volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 opscheplepels volkoren macaroni

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum