Getty Images
Deze heerlijke maaltijd zet je zo op tafel!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 50 gram (gemengde) olijven zonder pit
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ blik tomatenblokjes
- 150 gram biefstuk
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ dl bouillon
Bereiding
- Snijd de olijven in stukjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de olijven en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten zonder deksel pruttelen.
- Bak de biefstuk in de hete margarine in 4-6 minuten bruin en rosé.
- Neem de biefstuk uit de pan en laat het een paar minuten rusten.
- Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los. Schenk dit bij de tomatensaus en maak de saus op smaak met wat peper. Snijd de biefstuk in repen en leg ze in de saus.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en volkoren macaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 1-2 courgettes
- 1 eetlepel olijfolie
- 6 opscheplepels volkoren macaroni
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum