Getty Images
Carpaccio is traditioneel van rundvlees gemaakt. Inmiddels kijken we echter niet meer op van zalmcarpaccio, carpaccio van zucchini of inktviscarpaccio op ons bord. Ook lekker: carpaccio van bietjes. Vooral deze variant, met hazelnoten en rucola.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 2 rode bieten (voorgekookt)
- 2 eetlepels hazelnoten
- 2 handjes rucola
- balsamicoazijn
- olijfolie
- zout en peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en maal ze grof met een vijzel.
- Snijd de rode bieten met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes en leg ze in traditionele carpacciopatroon op de borden.
- Maak de rucola aan met een beetje olijfolie en peper en zout en leg op ieder bord een plukje in het midden.
- Bedruppel de carpaccio met een beetje balsamico azijn. Bestrooi eventueel daarna met wat geraspte kaas.